Fredagsgott.

image13


Örtiga fiskbiffar med ugnsbakade rotfrukter och chiliaoli.


 


Alaska pollock är alternativet till den utrotningshotade torsken som vi konsumenter uppmanas att köpa. Det är en tråkig fisk som jag tycker är både smaklös och torr. Lax i sig smakar så pass mycket att den inte behöver förädlas, men pollock är ett undantag och den kan verkligen behöva lite trolleri.  Citron och örtkryddade fiskbiffar, med reduktion på hummer, vitt vin, trattkantareller och minitomater. Serverade med chiliaoli och ugnsstekta rotfrukter. Fiskbiffarna är milda o mjuka. De färska örterna och det rivna citronskalet lyfter verkligen den annars så trista pollocken. Den där hopplösa vardagskänslan är som bortblåst.

/Thomas


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0