Påsk

240284-1


Påsken & ansjovisen går hand i hand.


Under påskhelgen besökte jag föräldrarna i Blekinge och fick i uppdrag att svänga ihop en enkel förrätt, som skulle passa in på ett påskbord. Efter många om och men bestämde jag mig för att göra en Janssons fast i ny tappning. En riktigt svensk fritata, med lagrad ost och ansjovis!

 

Sältan och det kryddiga från ansjovisen och osten bröts av mot lökens sötma och syran från tomatpurén. Det var gott helt enkelt. Till den serverades öl och snaps. Ett bra alternativ för den som inte vill servera en hel buffé. Modernare än sill och ägg, utan att för dens skull förkasta det traditionella, som så många uppskattar under högtider.

/Thomas


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0