Sugen på kyckling?

image27

Grillat är godast!

När det gäller grillning av fågel anser jag att man skall förkoka den. Då kan man vara helt säker på att den blir genomstekt på grillen, utan att den blir seg, trådig och bränd. För att få en riktigt schysst smak så är en kryddig buljong att rekommendera. Sen behövs bara en lättare pensling under själva grillningen.

 

Buljong till ca 8st, färska kycklingklubbor:

 

1dl vatten

2dl coca cola

2dl rödvin

1 rejäl näve, grovt hackad, färsk rosmarin

8 hela vitlöksklyftor, skalade 

1 gul lök

1 äpple

1-2 tsk sambal oelek

2 grönsaksbuljongtärningar

Några hela vit och svartpepparkorn och eventuellt, lite extra salt.

 

Skala löken och dela den och äpplet i mindre klyftor. Fräs tillsammans med vitlöken i ca 10 minuter. Häll på all vätska och tillsätt kryddor och buljongtärningar. Låt koka upp under lock. Sänk sedan värmen och låt sjuda en längre stund.

 

Lägg sedan i kycklingen. Det är viktigt att kycklingen inte stormkokas för då blir den väldigt hård. Det tar ca 25-30 minuter innan det är klart. Vid ett eventuellt provstick och köttsaften inte är helt genomskinlig, så är det inget större problem, då köttet, garanterat blir genomstekt under grillningen.

  

Marinad:

 

1dl sweetchilisås

2 msk malen ingefära

1dl olja

1 pressad vitlöksklyfta.

Salt och peppar

 

Blanda marinaden i en fryspåse, modell större och lägg sen i kycklingklubborna. Marinera minst 1 timme, men gärna fler. Grilla som vanligt men se till att vända ofta, då sockret i marinaden lätt kan brännas. När kycklingen fått vacker färg är den klar.

/Thomas


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0