Eftermiddagsfika

                   image130

                         Krämig bananpaj med mjuk mjölkchokladbotten


Dags för något som är ganska ovanligt här på bloggen: En dessert som är löjligt enkel och uppskattas av stora av små, så länge man gillar choklad och banan. 


Pajskalet är en vanlig pajdeg på vetemjöl, smält margarin, med kakao och riven mjölkchoklad och ett par matskedar potatismjöl som förgräddats i ugnen i en form med löstagbara kanter.


Fyllningen består av mosad och skivad banan. Äggula, bananlikör, socker och en skvätt grädde plus en matsked maizena. 

                  image131

Pajen gräddades sedan på 200 grader tills fyllningen kändes fast. Funkade att äta den som den var med en slät kopp kaffe till. Men den blev mycket godare med lite ädelvisp vanilj och toppad med kokosflingor.


Känns lite konstigt att skriva det här, för efterrätter, kakor, ja sötsaker i största allmänhet står långt ner på min lista. En uppfattning som tycks delas av de flesta jag känner som är matintresserade, så jag vet att ni har överseende med just detta inlägg.


Alla ni andra som är trötta på brownies och prinsesstårtor till eftermiddagsfikan kan med glädje testa ovanstående. Ni borde inte bli besvikna.

 

/Thomas




 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0