Tofu x 2 hemma hos Malin och Fredrik

image141


  Biffar på tofu och kidneybönor fyllda med jalapeños, serverade med ugnsbakade rotfrukter, rostad vitlök och ljummen saffranssmakande
färskostkräm


image142


 

  Rödvin och timjanbrässerad tofu serverad med klassisk potatisgratäng och marinerade skogschampinjoner  


Med tanke på det som komma skall, passade jag på att hälsa på mina vänner och kolla in deras nya lägenhet i Sölvesborg.  Det lagades god mat. Två gröna rätter med tofu. Tofu i sig smakar inte speciellt mycket och det kan ta lite tid innan man vänjer sig vid konsistensen. Men när man väl kommit över sina vanföreställningar inser man att det är en riktigt bra produkt med många fina egenskaper. Brässerad eller i form av biffar är bara två av flera goda möjligheter.



image143



Att vara flera personer i ett kök är inte alltid en bra idé, men med Malin och Fredrik går det nästan alltid bra och vi lyckas samsas om yta och knivar.



image144



Fredrik stod för rotfrukterna, rostad vitlök och den marinerade svampen. Malin gjorde som vanligt en ljuvlig gratäng och goda dressingar till salladen. Ansvaret för tofun och färskostkrämen hamnade i mina händer.

Nu framöver kommer det inte att finnas så mycket tid att lägga ner här, då annat måste prioriteras. Men det skadar inte att hålla utkik ändå...

På återseende.


/Thomas




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0