Skaldjurspastan

Äntligen går det att hitta svamp som man vill. Och nu kan det bara bli bättre. Dagens skörd blev helt enkelt rikligare än förra gångens och med tålamod går det säkert att hitta mycket mer. Trattkantarellerna läggs på torkning och taggsvampen som i sig inte smakar så mycket användes till en riktigt god skaldjurspasta. En enkel rätt som varken kräver tid eller lämnar mycket disk.
Thomas svamp och skaldjurspasta, 3-4 portioner:
1burk musslor, 250g, avrunna
1burk krossade tomater
2 rödlökar
1bit purjolök, ca 15cm
1½dl tärnad taggsvamp
1dl vitt vin
1 hönsbuljongtärning
5 vitlöksklyftor
3msk chilisås
Grovmalen svartpeppar
Oregano
salt
Hacka purjolöken och rödlöken och skiva vitlöken tunt. Fräs i olivolja på medel värme i ca 5 minuter. Häll i tomatkrossen, vinet och smula i buljongtärningen. Låt koka ihop under omrörning. Under tiden steker du taggsvampen knaprig och kryddar med salt och peppar. Sänk värmen på tomatsåsen och lägg därefter i taggsvampen.

Smaka av med oregano. För att ytterligare förhöja pastasåsen kan en sockerbit och någon matsked med balsamvinäger göra susen. Musslorna läggs i precis innan servering annars trasar de bara sönder. Servera med nykokt pasta och riven parmesan.

Sist jag käkade musslor var längesedan och då låg de på en sunkig hämtpizza. Det här var alltså betydligt trevligare och mycket godare. Smaklig spis.
/Thomas
Kommentarer
Trackback