Den gamla skolan.



image114


Panerad schnitzel, kotlett, kyckling eller vad det nu råkar vara för kött har dåligt rykte. Vägkrogarna har tagit patent på konceptet och sett till att rätten alltid innehåller pommes och bearnaisesås. Tårta på tårta? Absolut. Men fortfarande lika populärt.  

På bilden ser vi en gammaldags kotlett, med knaprig klyftpotatis och ärtor. Och med gammaldags menar jag att den kommer från ett slakteri, där man själv kan framföra önskemål istället för det inplastade kött som rest jorden runt för att blidka vårt behov av att påskynda den globala uppvärmningen, som vi hittar i kyldisken, på väg hem från jobbet.


Kotletter från förr, 2 pers: 

2 skivor kotlett med fettranden kvar
4 ägg
Mjöl
Ströbröd
Smör och olja
Salt och peppar


Vänd köttet i mjöl, vispat ägg och ströbröd. Stek dem i smör och olja i en riktigt varm stekpanna. Så fort de fått färg tar du av dem och lägger i en ugnssäker form, klädd i bakplåtspapper. 150 grader i ugnen i ca 30-40 minuter, beroende på hur tjocka de är.


Servera med klyftpotatis, ärtor och citronklyftor. Köttet är mört och smakrikt. Kanske är det här det bästa sättet att tillaga kotlett på? Jag är ganska säker.



/Thomas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0