Revben.



image111


Currant och örtgriljerade revben


Ett paket från frysen som skulle innehålla karréskivor visade sig istället vara revben. Nu gjorde det ingenting. Tvärtom. Revben är lika trevligt. Och för att de skall bli riktigt saftiga och smakrika bör de kokas först i en god buljong. Mitt förslag:


  • 3dl rödvin
  • 2dl vatten
  • 1½ dl koncentrerad svart vinbärssaft
  • 10st hela svartpepparkorn
  • 2msk timjan
  • 5st krossade och hackade vitlöksklyftor
  • 1 köttbuljongtärning
  • ½dl soja

Häll vätska och tillsätt kryddor i en kastrull, stor nog att rymma revbenen. Koka upp och smula i buljongen. Revbenen fick koka på svag värme i ca 2 timmar, under lock. Lägg dem där efter i en ugnssäker form och låt dem svalna av. Pudra dem lätt med brun farin och griljera i på 250 grader i ca 5 minuter. Här är det viktigt att hålla koll så att inte sockret bränns vid.


image112


Och de här revbenen blev lika smakrika som möra och saftiga. De åts med en ljummen pastasallad och tomatsky som bilden nedan visar. Vardagsgott utan sting men med betydligt mera färg.

image113



/Thomas


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0