Min Nobelmiddag:)



Filet de Poulet Cointreau serverat med salt och citrusbakade rotfrukter,
balsamicoreduktion samt Chèvre Rêve



Hehe.. Inspirerad av Nobelmiddagen utan att ens veta vad de tänkte servera försökte jag svänga ihop något som kanske inte var lika lyxigt och avancerat, men lite mer än korv o makaroner så att säga.


Om man översätter ovanstående till ren svenska så är det alltså en kycklingfilé som både marinerats och glaserats med Cointrueu (apelsinlikör) samt lite av mina favoriter från kryddskåpet.


En reducerad balsamico möter den söta hettan från kycklingen och sältan från rotfrukterna. Som prick över i (inte med på bilden dock) så mixade jag ihop getost med lite grädde och crème fraiche till en riktigt fluffig historia som verkligen lyfte fram de aromatiska tonerna från citrusoljan till rotfrukterna.


Kanske inte en måltid värdig en konung eller någon professor som ger oss de senaste rönen om "svart materia". Men det var riktigt gott.


/Thomas


Kommentarer
Postat av: Jakon

cooolt med en egen nobelfest! vad hade du för kryddor till kycklinegn?

2008-12-10 @ 22:26:54
Postat av: Thomas

Jakon> vitlök, chili, svartpeppar.

2008-12-15 @ 12:25:39
URL: http://krydderiet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0