Nyårslyxande?


 


Enbär och pepparkryddad Entrecôte, serverat med potatiskaka, kantarellsås samt syltade äpplen


En hängmörad Entrecôte. Många anser att detta är en råvara av klass och status som man icke skall förolämpa med krångliga kryddor eller vägkrogstillbehör. Jag förnekar inte dessa åsikter, men tycker ändå att den förtjänar något mer än kokt potatis och vitlökssmör.  Jag hade en idé men visste inte om den kunde förverkligas då det fanns olika åsikter om det skulle bli älg, fläsk eller nötkött. Älgfärs lät lockande, men det finns tillräckligt med varianter på biffar här på Krydderiet. Lax, bönor och nötfärsbiffar hår fått mannekängat både en och två gånger och jag insisterade att det skulle vara nötkött i hel form. Och plötsligt står man där med en råvara som kostar flera hundra kronor kilot. Är det då någon mening att torrmarinera det med de där enbären och svartpepparkornen som jag omsorgsfullt mortlat till angenäm konsistens?


Här trodde man att det skulle handla om en enkel ryggbiff. Nej nu fick jag lite panik. Lösningen blev helt enkelt både och. En stektes i smör, naturell och den andra med min kryddblandning.


Potatiskakan är enligt egen utsago den bästa jag någonsin gjort. Kantarellsåsen och de syltade äpplena var inte heller så tokiga:)

Smaklig spis!

/Thomas


Kommentarer
Postat av: Margareta Miltodrar om du har något bra tips på mat med mycket n

Hej! En riktigt GOD JUL önskar jag dig!!!! Följer din blogg med glädje. Du är riktigt BRA!!! Mamma Milton

2008-12-21 @ 16:07:14
Postat av: Thomas

Mamma Milton> Tack det sammma! Glädjer mig att du uppskattar den. Tyvärr kan jag inte se hela frågan du ställer, så ta den en gång till..

2008-12-23 @ 21:27:55
URL: http://krydderiet.blogg.se/
Postat av: Margareta Miltodrar om du har något bra tips på mat med mycket n

Gott Nytt År!!! Jo, jag undrade över ngt. häftigt recept med rosepeppar.. Har 4hg i skafferiet.. Mamma Milton

2008-12-31 @ 11:08:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0