Gin i maten

image195

Rosmarin och enbärsfyllda viltbiffar, serverade med citron/honungsglaserade rotfrukter och stuvad grönkål


En flirt med norrländska smaker? Varken ren eller älgkött, men nötfärs som går att fixa till så att den smakar något åt det hållet. Mortlade enbär, rosmarin och två korkar gin, fick bli kryddbasen som balanserades upp med vitlök, salt och grovmalen svartpeppar. Rotfrukterna består av tärnad kålrot, palsternacka, rotselleri, morot och potatis. De fick gå på 175 grader i bakplåtspappersklädd form med några stänk olja, tills de var mjuka.


Till glacen tog jag saft och cest från en citron och kokade ihop med två msk honung. Blandade ut det med rotfrukterna och höjde tempen till 220 grader. Rotfrukterna blir syrliga och söta och får en rund, ja nästan blommig smak av citrus. Underbart, om jag får säga det själv.


Upptäckte att det fanns grönkål kvar i frysen sen i julas och den var inget att spara på så den fixades till medan rotfrukterna skötte sig själva i ugnen.

Och med dessa rader tar jag ännu en paus från bloggandet. Men så fort det blir tid över så får vi se vad som händer. Hade bra till dess.

/Thomas




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0