Räkor x 3


image196


Toast, kort och gott



 

Räkor avnjutes med fördel naturella. Varma har de en tendens att bli sega och det har vi alla upplevt. Personligen tycker jag att räkor gör sig bäst på smörgåstårtor och allehanda smörrebröd. Jag vill dock inte kalla det här för smörrebröd. Faktum var att vi inte kunde komma överens. För enkelhetens skull så beslöt vi att det var mest logiskt att bara säga ''tre minitoasts med räkor".


Bilden är definitivt inte den vackraste, men jag försäkrar dig att de var mycket uppskattade.

Det här behöver du till 9st:


  • Ca 30st färska räkor, skalade
  • 9 skivor formfranska
  • Smör
  • Sallad
  • Minitomater
  • Gurka

Marinad 1:


  • 1dl chilisås
  • 1-2tsk sambal oelek
  • 1tsk rökarom
  • 2st vitlöksklyftor, pressade
  • 1tsk socker
  • Salt och peppar efter smak


Marinad 2:


  • 1dl vitt vin
  • ½paket örtkryddor provencale (Findus 35g)
  • 1st gul lök, finhackad
  • 2msk socker
  • Ev salt och peppar


Marinad 3:


  • 1-2msk wasabi
  • ½paket fryst dill (Findus 35g) 
  • 1st citron, cest + saft
  • 1-2msk socker
  • 3msk creme fraiche, ej mager
  • Salt och peppar


Bara att blanda ihop i lämpliga skålar och lägga 10 räkor i varje. Lät dem dra kallt i 2 timmar. Formfranskan rostades först, sen bredde jag på smör och "tryckte ut" minitoasten med ett mindre glas. Marinaderna kan verka starka, men det blir en annan sak när räkorna ligger på brödet tillsammans med grönsakerna. Ingen av oss som åt dem, kunde avgöra vilken som smakade bäst, då de alla var trevliga på sitt sätt. Hoppas du tycker om dem och hittar en favorit.  

Smaklig spis!

/Thomas


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0