Hetta i vinterstormen

image173


Kryddglaserade revben



En ny kryddblandning från Spize (http://www.zelectedfoods.dk/) har införskaffats och den vill man ju såklart prova omgående. Enligt beskrivningen var blandningen redo att gnidas in på kött och fågel, men jag tyckte, att blanda i den i en glace tillsammans med för mig, klassiska revbenssmaker, var en ännu bättre idé. Serverat med en krämig potatisgratäng så behövs ingen sås. Bara lite sallad.



 

image174


Revbenen är förkokta i en kraftig buljong och sen penslade med glacen och därefter griljerade. Spize och deras sortiment kan jag med glädje rekommendera. Finare än grillkryddor och bra att ha när fantasin ligger i koma. Det är nästan så man börjar längta till varmare tider, så man återigen kan plocka fram grillen.


Just nu känns det som om det blir någon form av paus här, tills nyårsbilderna dyker upp. Det känns bäst helt enkelt. Men hade bra så länge.


Trevlig kväll!



/Thomas



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0