Sidfläsk och fiskeresa.

image229



Fördelen med att grilla sidfläsk är att det är färdigt typ på en gång efter att man lagt på det. Nackdelen är att det börjar brinna omgående och en sprayflaska med vatten är nödvändigt och likaså en lämplig tång.


Potatissalladen har du sett på Krydderiet innan. Med eller utan bönor. Den här gången blev det stora vita bönor istället för kidneybönor, rödlök, purjolök och hackad gräslök istället för dill.


Johans marinad:


  • 1 färsk chili, finhackad (inga kärnor)
  • 1st färsk ingefära, finriven
  • 2-3st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1dl matolja
  • 1dl soja
  • ½dl mörk sirap
  • 1tsk liquid smoke

Vi diskuterade tillbehör och den eviga frågan om kalla såser är nödvändiga om man kör potatissallad. Vi kom fram till att det var så. Den här gången i alla fall. Det blev guacamole som denna soliga kväll till ära, blev mixad i en Magic Bullet-kopia. Inte helt oväntat gick det inte lika smidigt som i reklamen på tv:)


Så i fortsättningen får det nog bli för hand alt med en stavmixer om det handlar om större kvantiteter.


Jag tog också med mig de där färdigköpta grillsåserna som jag för ett tag sedan recenserade på bloggen. De föll inte Johan i smaken, och vem kan egentligen anklaga honom? Det var en trevlig afton och vi hann planera kommande kvällar i större sällskap men även börja skissa på en riktig fiskeresa till norra Norge i slutet av augusti eller september. Har vi tur så kommer både ekonomin och tiden vara på vår sida och då bär det förhoppningsvis iväg.



På återseende!


/Thomas


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0