Novembermörker


Godafton.


Snöblandat regn, ösregn och hagel. Hösten är här för att stanna och de fina dagarna blev få. Men jag kan med glädje se tillbaka på fisket som faktiskt gav utdelning. Och även om suget efter att dra upp en "krokodil" fortfarande finns där och man stundom är bitter då planerade turer ställs in på grund av vädret, så vet jag att det blir fler chanser nästa år..


Så när lördagens fisketur skrotades blev det en matlagningskväll ute vid Ryssbergets mörka skogar. Och det är minst lika trevligt.


Till förrätt serverades en smörstekt toast med rökig bönmousse. En klassiker som verkligen är klädd i havets smaker. Den färskrivna pepparroten är pricken över i och många är de köttätare som lurats och förnöjt konstaterat att "lenare böcklingmousse får man leta efter".




Huvudrätten blev en mycket trevlig risotto med massor av skogens svamp, spenat och parmesan. Undertecknad är normalt ingen större fan av mozzarella men här kändes dess mildhet perfekt mot risottons kraftiga nyanser. Päronkaka till efterrätt som smakade ljuvligt av Xanté och den ackompanjerades av en liten klick vaniljyogurth. Man skall icke klaga:) Efter måltiden åkte gurorna fram och efter en liten stunds stämmande så blev det ett antal timmars allsång och skratt.


Bloggen har legat stilla ett tag. Jag har varit inne i en formsvacka och helt enkelt inte haft inspiration och kameran har varit på vift.


Vi får helt enkelt hoppas på lite bättre tider nu.


/Thomas



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0