Grilled to perfection.




Grillsäsongen är igång på riktigt. Nu är det inte bara fint väder utan även tillräckligt varmt för att kunna spendera några timmar ute. Att svänga ihop grymma marinader står högt på listan. Just nu tycker jag att en bas på whiskey, farinsocker, färsk chili o lite annat är ett vinnande koncept.


Tillbehören förtjänar ett kapitel för sig. Ibland blir det liksom för mycket av det goda. Bilden från grillen är från gårdagens mycket trevliga knytkalas. Potatissallad, klyftpotatis, såser, salsor och nybakat bröd gör att det blir svårt och välja. Visst vill man vara schysst och prova allas skapelser, men det blir bara en salig röra på tallriken och alla smaker går inte att förena, hur mycket man än vill.


Så ibland räcker den enklaste salladen och en god tatziki. I alla fall enligt mig. Bilden nedanför visar en entrecôte som gottat sig i rödvin och diverse örter.





Just nu vet jag inte hur det kommer bli med bloggandet den närmaste tiden. Kameran verkar vara inne på sista valsen och ekonomin tillåter inte en ny. Dessutom är vädret vackert och näbbgäddorna är kanske redan i Öresund. Vill ta vara på de sista veckorna innan den globala uppvärmningen fyller skärgårdarna med algblomning och fisket får gå i dvala tills hösten.


Hoppas jag kan fixa något trevligt från Valborgskvällen, men det återstår att se.


Hade bra så länge.


/Thomas


Kommentarer
Postat av: fml

shit, ser riktigt nice ut hombre. idag snackade jag med en snubbe på fiskeshopen som hade en 117cm lång och 19,8 kg tung lax i bakluckan på sin bil. han hade tagit den någon timme innan lite utanför tärnö. helt sjukt stor var den ska du veta.

2009-04-27 @ 21:01:46
URL: http://www.kulturpiraterna.se
Postat av: Thomas

Fml> Tog du bilder på den??!! En av de äldre tog en gädda på 14kg i nät ute i viken! Eftersom ingen skulle tro honom så tog han den till land där den vägdes och fotades, innan den fick återgå till naturen. Just det. Han lät den romstinna honan gå=) Sådant gör mig väldigt, väldigt lycklig!!

2009-04-27 @ 21:58:34
URL: http://krydderiet.blogg.se/
Postat av: Jenny

Tråkigt att höra med kameran. Är den helt förstörd? Skulle vara tråkigt om du sluta blogga.

2009-04-28 @ 00:49:12
Postat av: Thomas

Jenny> On/off-knappen är ur funktion, så man måste trycka på play för att få igång, vilket innebär att man måste öppna batteriluckan varje gång man vill stänga av den...sjukt drygt..

2009-04-28 @ 14:10:33
URL: http://krydderiet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0