24 december
Vintern 2010 visar vägen.
Sådär. Då var det dags. Alla klappar är inslagna och om ett par timmar dukas Krydderiets julbord 2010 fram:
Löksill
Senapssill
Inlagd lax med ingefära, lime och chili
Scezuanpeppar gravad lax
Ansjovis och pepparrotskräm på rostat pumpernickel
Ägghalvor med Kalixlöjrom
Pragerskinka
Gammaldags aladåb på grisfötter
Kalvsylta
Lökkorv
Julkryddad leverpastej med smak
av äppel och nejlikor
Jansons
Lammköttbullar med spiskummin och sesamfrön
Gammaldags köttbullar med ansjovis
Prinskorv
Rödkål
Långkål
Rödbetssallad
Rödkålssallad med apelsin och rostade mandlar
Bröd och ost
Dryck: Falcon julöl, Åbro Sigill, Haga Julsnaps 2010
/Thomas
God jul, Thomas:)
MERRY X-MAS & GOTT NYTT ÅR.
God jul mannen! Hoppas ditt julbord blir lika smakfullt som det verkar.
Jag förväntar mig en riktig review av dom där läskiga grisfötterna och hur gick det med den inlagda laxen. Och god jul förresten. Kramar.
Jenny> Dt samma, kompis:) Kram
Hobbiten> Dt samma, vem du än är (även om jag har mina aningar:)
Peter> God jul till dig med. Julbordet motsvarade i princip förväntningarna. Dock är vi inte överens om grisatassarna, vilket jag ämnar återkomma till. Hur hade ni det??
Anna> Dt samma till dig. Som du kan läsa ovan så blev det en fredlig diskussion om gristossingarnas vara eller icke vara på julbordet. Laxen fick bra respons, men personligen är jag inte hundra nöjd, vilket oxå måste utvecklas i ett inlägg de kommande dagarna.
Hur blev ert krubb då? Kram:)
Som barn älskade jag att äta grisfötter, det blev liksom ett härligt ljud i munnen av brosket, kan jag minnas. Idag skulle jag nog tveka. Tanken på att ta tillvara allt tilltalar mig dock. Där har mycket kunskap gått i graven. Hurra för dig, som för det vidare!!!!!! KramFina
Fina> Vi är alldeles för kräsna idag. Intressant att dem som ifrågasatt mig och tycker att det låter äckligt inte har problem med att gnaga på grisens revben eller att köpa färgat/smaksatt slaktavfall i lösvikt på ICA och Coop:)