Chicken fried..
Jänkarna kallar tillagningsmetoden för ”chicken fried”. Själv tänker jag på det kinesiska kökets ”fyra små rätter” som hittat en plats i den skandinaviska kostcirkeln. Friterat fläskkött, friterade jätteräkor och sötsur sås är retro och därmed anpassat för Krydderiets värderingar. Det här är vanligt färskt sidfläsk, vänt i en blandning av mjöl, vitlökspulver, ingefära, cayenne, salt och peppar. Därefter är de doppade i vispat ägg och sedan enbart i vetemjöl. Väl avrunna på hushållspapper, ett par klyftor citron och en klick gräddfil sen är det klart. Snabbt och enkelt, precis som det skall vara.
Ha en bra kväll:)
/Thomas
God fortsättning och allt sånt där:) Hoppas allr är bra med dig. Nu blev jag sugen på kinamat bara för det:) Kramar
Jenny> Det samma. Allt lugnt här, själv? Har du varit på semester? Kram
Haha jag köpte scampi och gjorde som ovan. Första omgången brände jag och andra hade jag i för mycket cayenne, men den tredje blev bra! Thanx för tipset!
Ljuvliga Agusta...sååå gött
Thomas> Jo det är bra nu. Ingen semester, mest en massa strul:( Men nu har är jag tillbaka igen:)
Peter> Det blir inte alltid som man tänkt sig, men schysst att det funkade till sist.
Fina> Där är vi helt överens:)
Jenny> Ok, hoppas det ordnar sig, vad det än är då.