Passa på!


En vacker vinterkväll av många...



För en gångs skull är det vinter i hela landet. Alla skidanläggningar från norr till söder är öppna. Affärernas hyllor med pulkor, tefat och snowracers gapar tomma. Man kan åka skridskor och pimpelfiska. Motståndarna till teorierna om människans inblandning i den globala uppvärmningen får vatten på kvarnen och skrattar gott och kallar oss troende för foliehattar. Själv är jag minst lika fascinerad av vintern som medias upphetsade bevakning av den. Att tåg och busstrafik kollapsar och att storstäderna lite generat tvingast erkänna att de gjort sig av med plogbilar då man ”trodde” att man aldrig mer skulle behöva använda dem, hör vi varje gång kung Bore kommer på besök.


Nej nu får vi även tips om hur vi skall klä oss samt råd om hur vi skall klara oss i kylan. Nyheternas reportrar sänder direkt från köldnästen såsom Hemmavan eller Särna, som om vi befann oss i krig och berättar om tomma gator, sönderfrusna vattenledningar och modiga ortsbor som mot alla odds går ut för att köpa hundmat eller tidningen. Jag hajar grejen med att det kan uppstå problem när temperaturen sjunker ner till minus 40. Däremot är det ett mysterium att när klimatproblemen för en gångs skull är någon annanstans så behandlar vi kylan och snön som en nytt och hittills okänt fenomen.

När några skidtävlingar i Åre blev inställda på grund av snöstorm ställde den kunniga journalisten följande fråga till en av arrangörerna: ”Vad tror ni det här sänder ut för signaler till turister utomlands när det är sådant här oväder?” Arrangören svarade lugnt: ”Det helt normalt vid den är årstiden”.

Och där har vi min poäng. Passa på och njut av kylan och allt som den kan erbjuda, istället för att gnälla och peka finger när det är plusgrader, regn och slask så här års och vintern enbart existerar som romantiska barndomsminnen.

/Thomas


Kommentarer
Postat av: Peter

Nu fick man sig en rejäl tankeställare..bra skrivet, kompis:)

2010-01-20 @ 21:15:55
Postat av: Jenny

Vilken stämninsgfull bild. Vart har du tagit den??

2010-01-21 @ 10:42:30
Postat av: Anna

2010-01-21 @ 20:12:44
Postat av: Thomas

Peter> Så bra:)



Jenny> Bilden är tagen i Hällevik vid lilla piren.



Anna>?? Där blev det nog fel va?

2010-01-23 @ 13:13:48
Postat av: Anna

Ja det stämmer. Har glömt vad ville få fram. Sorry. Tycker ditt bloggande är lite segt nu för tiden??

2010-01-25 @ 11:53:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0