Jazzfestivalen 2011
Godeftermiddag Hoppas ni mår bra. Själv har jag åkt på en förkylning, men ingen feber så jag skall inte klaga för mycket. Nu var det tänkt att visa lite spännande filmklipp och bilder från de senaste fisketurerna. För nu har det äntligen lossnat ordentligt. Men naturligtvis har jag glömt kameran, så ni får hålla ut ett tag till. Istället handlar dagens inlägg om Jazzfestivalen. Det första vi kan konstatera är att vädret blev väl godkänt, trots den dåliga starten på torsdagskvällen. Dock slopade vi planerna på en kräftskiva för det är inte kul och duka upp långbord och så dränks allt i ett skoningslöst skyfall.
Sagt och gjort. Runt 18:00 dök vännerna upp och välkomnades med ett läskande bål på mynta. Riktigt nice. Det har även blivit lite av en tradition att min kära mor och Ingegärd lyckas pricka oss. Den här gången på altanen och det är alltid lika roligt för de gamla att hälsa på ungdomarna.
Grillen tändes och på den samsades, entrecote, kycklingfilé, varmrökt sidfläsk (bilden nedan). Grillat är godast men utan tillbehör blir det rätt tråkigt.
Så förutom två bulgursallader (japp det blev ett litet missförstånd) så fanns det allt från homemade jordnötssås till sweet chili-yoggi och br att välja mellan. Jag tror faktiskt ingen var missnöjd. En bra start på jazzfestivalens grand finale.
Ha en fortsatt bra dag.
/Thomas
Bålet o grilltallriken ser super ut! Stor skillnad på att grilla färskt sidfläsk och varmrökt?
Hej sysslingen!
Kom till Sthlm och gör mat till mig! ;)
Peter> Tackar tackar. Varmrökt har ju redan en rökig smak i sig vilket förstärks av kolen plus att det inte fettet börjar brinna lika enkelt.
Helena> Haha ja det är väl dags för en trip till huvudstaden. Får se vad vi kan planera in=)
Jag vill veta mer om bålet!!Mejla mej om du inte vill skriva recept här:) kraam
Jenny> Mejl skickat. Kram