Februarihetta

 

 

Goddagens, kära läsare. Det är helg och man kan stressa ner ett par varv. Det har nu gått en månad sen vi sade farväl till 2010. I skrivande stund är det alldeles för många plusgrader nu och i princip all snö har försvunnit. SMHI har dock gett vissa förhoppningar om att Kung Bore inte är helt besegrad och kommer ge alla soldyrkare en sista knäpp på näsan, redan till onsdag. Bloggandet går det sämre med, men det är som det är. Jag har si och så många timmar ledig tid och dessa vill jag förvalta på bästa sätt. Därmed inte sagt att allt ligger på is. Just nu är jag inne i en riktig ”asian flavour-period”. Det mesta andas, koriander, kokosmjölk, färsk ingefära, chili och soja.

 

 

En helg som inte spenderades i Malmö, inleddes med ett trevligt knytkalas som satte ribban för kommande veckor. Malin fixade till fantastiska vårrullar – raw food style, fyllda med krispiga grönsaker, jordnötter och sesamfrön.

 

 

 

Jag kompletterade det hela med heta linsbiffar och en sås på kokosmjölk, curry och ingefära. Till detta hade Sanna gjort en nudelsallad som bröt på ett alldeles utmärkt vis mot hettan. Måltiden avslutades med en sorbé på hallon och blåbär och en fruktsallad på mango och banan med rostade kokosflingor. Hur trevligt som helst.

 

 

Johan och jag har varit på Svartasjön och letat efter abborre med sämre resultat, men bara grejen att man två år i rad kan isfiska är i sig stort och förhoppningsvis kommer det vara så de kommande åren.

 

 

På jobbet flyter allt på. Jag trivs och är nöjd. Veckorna går snabbt precis som kvällarna då man vill göra så mycket som möjligt men varken orkar eller hinner med hälften av planerna. Och det drabbar så klart Krydderiet. Bloggen jag startade för att få jobb. Och just nu känns det lite som den har uppfyllt sitt syfte. Jag lägger inte ner, men det blir glest med uppdateringar då jag just nu prioriterar annat.

 

Så jag passar på att tacka för all support och feedback, i synnerhet ni som jag aldrig träffat men som jag lärt känna genom åren via kommentatorsfältet.

 

Hade bra så länge så hörs vi när gäddleken drar igång.

 

 

/Thomas


Kommentarer
Postat av: Jenny

Tråkigt om du slutar, men jag förstår problematiken, kompis. Kommer sakna Krydderiet:( Kraam

2011-02-06 @ 15:41:09
Postat av: Peter

Hahaha, det ser verkligen ut som ni letar efter abborrarna!! Får mig o tänka på en sån där gammal norgehistoria 'dom borrar hål i isen!"



2011-02-06 @ 16:37:25
Postat av: Thomas

Jenny> Lugn lugn, bloggen kommer bestå, men ja, just nu funkar dt inte så bra:/ Kram på dig med.



Peter> Hehe, tror jag vet vilken du syftar på:) Hoppas allt är bra med dig/er.



2011-02-06 @ 20:02:09
URL: http://krydderiet.blogg.se/
Postat av: Hobbiten

Jag gillar båda dina bloggar, men fattar inte varför du pausar matbloggen när du orkar uppdatera den andra ganska regelbundet. Inget illa ment.

2011-02-08 @ 19:58:46
Postat av: Thomas



Hobbiten> Av den anledningen att det är så mycket enklare att kludda ner ett par rader om nåt man läst i tidningen, hört på radio eller sett på tv, eller för all del något som hänt på det personliga planet.



Ett inlägg om mat kräver mer. Det behöver inte vara den senaste trenden, men det skall heller inte vara något som redan publicerats alt liknar något som ligger i Krydderiets arkiv (såvida det inte handlar om lite extraordinärt som t ex surströmming eller grisfötter, för jag tvivlar på att du eller någon annan får ut något av att se ännu en bild på pasta bolognese eller en fläsklägg..)



Lägg sedan till att man skall försöka dokumentera (fotografera) det hela, skriva ett någorlunda läsligt recept ifall någon vill testa hemma o s v. Det är betydligt mer tidskrävande än att kommentera vad valfri politiker sagt i partiledardebatten eller vad som står på en stupid löpsedel från Aftonbladet=)

2011-02-10 @ 15:58:56
URL: http://krydderiet.blogg.se/
Postat av: Fina Milton

Hm....har du en till blogg...vill veta OCH heta linsbiffar ...nom nom var hittar jag recept. Kram Fina!!! Du är så himla BRA!!!!

2011-02-11 @ 01:01:43
Postat av: Thomas

Fina> Skickar ett mejl nu under helgen, både med recept och adress. Kram

2011-02-11 @ 17:45:36
URL: http://krydderiet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0