De senaste veckorna

 

Godkväll, kära läsare. Ursäkta att det dragit ut på tiden, men nu kör vi iaf. Så vad har hänt på sistone? Firat nationaldagen och då svängdes det bland annat ihop den här trevliga lunch-pannacottan. Grillsäsongen har också dragit igång på riktigt och här tänds det så fort tiden och vädret tillåter det.

 

Vad sägs om riktigt rökiga spareribs, ljummen nypotatissallad med den krämigaste vinergretten på fransk senap och trädgårdens örter samt en enkel tomatsallad med färsk koriander?

 

Fick en beställning på jobbet och gjorde en äppelpaj med kolafyllning/botten. Färgerna känns retro och passar därför perfekt på Krydderiet=) Det har blivit ett par fisketurer lite här och var. Svansjön har fortfarande inte bjudit på storabborre, däremot en ål på hela 2kg som letat sig in i mörtstugan. Svartasjön känns som ett mysterium just nu.

 

Miso fick en bäbisgädda vid det senaste besöket, men hittills har alla turer varit fruktlösa. Varför blir det aldrig någonting av storlek? Vi har jagat öring vid Sternö, men näbbgäddor är det enda som visat intresse. Det har förvisso sin tjusning men efter ett tag börjar man tröttna och retar sig på att det är det enda som sliter i dragen. Nu har dock näbbisarna försvunnit, om de blivit uppätna av sälarna eller simmat vidare till Öland och Gotland, lämnar jag osagt, men skönt är det att man kan kasta i vikarna nu och veta att om det väl smäller till så är det något annat. T ex bäbisgäddan som hamnade på bryggan ute vid Grönslätt i måndags kväll. Så vi ger inte upp=)


Ha en soft kväll.


/Thomas


Kommentarer
Postat av: Jenny

Recept på pannacottan, potatissallad och paj tack:) Och tack för utkastet du skickade till mig om sälen, vart kommer det publiceras? Här eller där? kraam

2011-06-15 @ 22:27:11
Postat av: Thomas

Jenny> Sådär, skickat o klart=) Kul att du gillade texten. Hmm..jag vet inte..iaf inte här på Krydderiet iaf, den saken är säker..andra som läst tycker jag borde skicka till tidningarna, hade varit intressant ifall BLT som är allt annat än opartiska hade vågat..Jaja ha en bra kväll och helg.



Här har det strimlats benfria kotletter som nu ligger och drar i kokosmjölk, lime, färskriven ingefära o lite annat så jag hoppas vädret visar mercy imorgon kväll.



Kram

2011-06-17 @ 17:21:55
URL: http://krydderiet.blogg.se/
Postat av: Hobbiten

Thomas> Tell me about potatissalladen! Och jag vill ju oxå läsa din satir om sälen:(



2011-06-18 @ 15:11:40
Postat av: Thomas

Hobb> Mejl skickat ang båda, so skin upp:-)

2011-06-19 @ 10:14:08
URL: http://krydderiet.blogg.se/
Postat av: Hobbitten

Thanx=) Hur jävla roligt som helst skrivet!!! Vad händer i midsommar?

2011-06-22 @ 12:52:48
Postat av: Peter

Thomas> Jag är inte sämre än nån annan & vill oxå ha recepten på rubbet och läsa om den illusiva sälen!!!

2011-06-22 @ 14:59:26
Postat av: Thomas

Hobb> Tackar tackar!! Blir klassiskt med sill, jordgubbar, grilla på kvällen, i ösregn:) Själv?



Peter> Mejlat och skickat!!



2011-06-23 @ 22:19:02
URL: http://krydderiet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0