Inför midsommar 2011

Midsommar är som precis som jul, nyår, påsk och valborg förknippat med festligheter – där man umgås med dem man tycker om och njuter av god mat och dryck – samt varandras sällskap. Midsommar är kanske den mest komplicerade högtiden. Vädret har en vana att sabotera i den mån det är möjligt. På valborg brukar det råda eldningsförbud i stora delar av landet medans vi i juni är glada om vi kan vara ute överhuvudtaget.

 

Förvisso skiner solen under arbetstid. Förvisso bländar solen tv:n om kvällarna och kan göra nätterna mer eller mindre outhärdliga. Men när vi alla är i behov av samma sol som dominerat ovanstående, förintat trädgården, fiske och en grillkväll i Guds fria, ja då går solen tillfälligt i ide.


Utsikt från min balkong.

 


De senaste dagarna har varit en försmak av vad som komma skall. Hällregnen avlöser varandra och visar ingen nåd.

 

Grillspett på kotlett marinerat i kokosmjölk, färskriven ingefära, chili, vitlök och lime, serverat med nudellsallad på färsk vitkål, paprika,  koriander,

rostade sesamfrön och jordnötter.


Trots monsunregnen, så har vädrets makter tillåtit en och annan grillkväll. Senast förra lördagen. Spontant brukar bli bra och grillspetten och nudelsalladen tilltalade alla utom de minsta som ratade jordnötterna, men gav tummen upp för de andra – ”främmande” kryddkombinationerna.

 

Att flytta är alltid jobbigt och trots att jag lovade att kompensera hjälpen så var det endast Sanna som backade upp mig.  Månader har gått sen dess då båda haft fullt upp, men i onsdags infriade jag mitt löfte och vi hamnade på kvarterskrogen.

 

 

 

Möra skivor av oxfilé, aldente grönsaker, fyllig rödvinssås och en alldeles för stor skål med pommes duchesse i pommes frites-form hamnade på vårt bord.

 

 

 

Och samtidigt som vi avnjöt ett perfekt break från vardagen så gicks midsommaraftonen igenom. I skrivande stund står saker i kylen som kommer kompletteras med annat om ett antal timmar. Kameran kommer som vanligt finnas på plats, även om det tar tid mellan uppdateringarna.

 

Önskar er alla ett trevligt firande.

 

/Thomas

 


Kommentarer
Postat av: fina milton

Hej Tomas! Nu har jag satt nya jordärtskockor, i hopp om att det blir en skörd till dig i höst. Kram!!! Fina

2011-07-02 @ 18:15:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0