Höst 2011



Krydderiet hälsar hösten välkommen med en mild paté på traktens lamm, serverat med timjanrostade rotfrukter och en klassisk ratatouille.

 

Många klagar på sommarens dåliga väder. Samma väder som nu ger en riklig skörd av, kantareller, trattisar, svart trumpetsvamp, taggsvamp och de stoltaste fjällskivlingar. För den som har missat det snackar vi alltså inte om att man hittar lite svamp utan det handlar om litervis. Så passa på.

 

För grytornas tid är här igen och den franska grönsaksröran är bara en försmak av vad som väntar. Rotfrukterna går att kombinera med det mesta oavsett om du väljer kött eller grönt.

 

Och förhoppningsvis kommer ett välfyllt skafferi med torkad svamp kompensera för förstörda grillkvällar, strandhäng eller umgänge på städernas uteserveringarJ

 

 

/Thomas

Kommentarer
Postat av: Jenny

Åååh det ser ju underbart gott ut,Thomas. Jag vill veta allt om patén=)



kram

2011-09-05 @ 11:07:05
Postat av: Vettä!

Hur dominant är smaken av lamm i din paté??

2011-09-08 @ 09:51:15
Postat av: Thomas

Jenny> Tackar tackar. Jag mejlar dig omgående. Kram



Vettä!> Jag använder inte ren lammfärs utan drygar ut med fläskfärs så om du tänker dig "kofta" så kan du vara lugn. Mejlar dig också:)

2011-09-08 @ 18:25:33
URL: http://krydderiet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0