Bland köttbullar och grön pepparrot...



Årets första inlägg visar en julkryddad kycklingpaté, som serverades med rökta hasselnötter, pepparrotscrème, vörtkrutonger samt tranbär. Julkryddad? Jo, jag skulle publicera det nu i julas, men av olika anledningar så blev det inte så. Samma sak gäller bilden här nedanför.



Ett besök hos min fiskekollega och tillika vän Johan resulterade i ett par senap och sesamgriljerade revben komplett med sås på skyn och brysselkål.



Och sist men inte minst julens köttbullar. De ljusa är de traditionella (även om de lärde tvistar om hur sådana skall kryddas) och de gula är de i vissas ögon - kontroversiella saffransköttbullarna.


Wasabisillen saknas det tyvärr bild på, men för den intresserade kanske jag gör en ny omgång till påsk.


Nu är det äntligen ett nytt år och för en gångs skull så är vintern här på besök. Min resa uppåt landet bjöd inte bara på trevligt sällskap men även snö och kyla. Lite bitter var jag när jag satte mig på tåget hemåt igår då jag var helt säker på att det som vanligt skulle vara storm, regn, snöblandat regn här i söder. Men si där hade jag hur fel som helst och jag trivs:)


Har lite att stå i nu de närmaste dagarna så bloggandet kommer att gå trögt nu den första tiden, men som så många gånger förr, får du helt enkelt hålla utkik.


Och god fortsättning på er. Hoppas det nya året blir bra för oss alla.


/Thomas


Kommentarer
Postat av: Jenny

Cooolt=)Men inga builder från nyårsfirandet???

2009-01-07 @ 00:57:39
Postat av: Thomas

jenny> Nej det blev inte så. Det var tillräckligt stressigt ändå, så pallade inte.

2009-01-07 @ 10:36:05
URL: http://krydderiet.blogg.se/
Postat av: Karin

Hur gör man rökta hasselnötter?

2009-01-10 @ 16:59:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0