Hej



Av olika anledningar så har jag inte uppdaterat här på väldigt länge, men saker är på gång.  Så om du orkar och har lust så  kolla här i helgen.


/Thomas


Detta väder..

image179


Jag väntar fortfarande på bilderna från nyårsaftonen och för att slå ihjäl tristessen så kan vi ju ta en titt på vad som skedde under trettondagarshelgen. Vädret har verkligen gått upp och ner och pendlat mellan minus och snöfall, hård vind och töväder. En situation som vi alla drabbas av, mer eller mindre.


image177


Kvällspressen slår på stort och siar om vår undergång. Det är som om vi alla har glömt bort att vi befinner oss på nordliga breddgrader och att årstiderna alltid har skiftat och genom det - vädret.

image178


Men när det är trist ute är det mysigt att leka i köket. På bilden ser vi helstekt fläskfilé som serverats med bulgur, en en apelsin och senapssmakande sås och diverse tillbehör. Ett tag var jag tveksam och funderade om man verkligen var inne på rätt spår, men smakerna fungerade bra tillsammans.


Till dess, eller tills nyårsbilderna står till mitt förfogande, så får vi se vad som händer.


/Thomas


Hetta i vinterstormen

image173


Kryddglaserade revben



En ny kryddblandning från Spize (http://www.zelectedfoods.dk/) har införskaffats och den vill man ju såklart prova omgående. Enligt beskrivningen var blandningen redo att gnidas in på kött och fågel, men jag tyckte, att blanda i den i en glace tillsammans med för mig, klassiska revbenssmaker, var en ännu bättre idé. Serverat med en krämig potatisgratäng så behövs ingen sås. Bara lite sallad.



 

image174


Revbenen är förkokta i en kraftig buljong och sen penslade med glacen och därefter griljerade. Spize och deras sortiment kan jag med glädje rekommendera. Finare än grillkryddor och bra att ha när fantasin ligger i koma. Det är nästan så man börjar längta till varmare tider, så man återigen kan plocka fram grillen.


Just nu känns det som om det blir någon form av paus här, tills nyårsbilderna dyker upp. Det känns bäst helt enkelt. Men hade bra så länge.


Trevlig kväll!



/Thomas



2008 och fortsättningen..


image172


 

Så blev det ännu en gång ett nytt år. Tiden går alldeles för fort. Inte minst på självaste nyårsafton. Jag minns hur man som barn otåligt tittade på klockan, som tycktes stå stilla. I värsta fall hann jag somna innan tolvslaget. Nu är det tvärtom. Plötsligt är klockan 22:30 och festmåltiden är precis avslutad. Och därefter går tiden alldeles för snabbt. Klockan visar 23:40 och oroliga vänner börjar trängas i hallen. Skor skall knytas. Vart la jag jackan? Vem tar glas och skumpan?!  


Och därefter slår klockan tolv. Vi kramar om varandra och önskar varandra ett nytt och givande år. Det mobila nätet slås ut och man förbannar Telia för att man inte kan ringa föräldrarna, eller vänner som befinner sig någon annanstans.


Men sen återgår allt till det normala.


Och att överskatta tiden är jag inte ensam om. Runtom i landet vet jag flera matbloggare, som precis som jag trodde att nyårsmaten skulle kunna publiceras redan på nyårsdagen. Men där hade vi alla fel och tur är väl det.


För egen del väntar jag på att bilderna skall skickas till mig.


Och när jag bläddrar igenom min bildmapp och kollar på året som varit med bloggen hittar jag grejer som av någon anledning inte blev publicerade.


Det var en sån där afton som länge, länge legat på planeringsstadium, flyttats fram, blivit inställt. Man är på gränsen till att ge upp, men plötsligt blir det av!


Efter många om och men. Minst sagt.


Det lagades bland annat gubbröra. En riktig klassiker som inte behöver någon närmare presentation, förutom att den var riktigt god.


image170

På bilden syns Henrik (till vänster) och Johan, som båda var delaktiga i matlagningen och bidrog till den trivsamma stämningen.


image171

Pilt är glad och nöjd eftersom gubbröran fått den respons han hoppades på. Den äter vi gärna igen!


En kväll att minnas. Hösten 2007, hemmaplan. Och på återseende, hoppas jag.


/Thomas


RSS 2.0