Skafferiet levererar=)

Godkväll. Idag har ”skafferiet” äntligen bjudit på lite action. Från början var det tänkt att dra dit redan 04:00 i morse, vilket jag personligen tycker var lite väl overkill. 06:00 kändes bättre, även om jag hellre åkt vid typ 09:00, men man gör en del för fisket. Så när jag tidigt imorse såg ett sms från Markus blev jag först stressad då jag var helt säker på att det kört ihop sig, men jag kunde pusta ut för vi skulle dra senare på dagen istället=)

Det första vi gjorde på plats var att kolla ”mörtstugan” (klippet ovan) efter agn till abborrarna. Tyvärr var den tom på småmört men full av bäbisabborrar och en gädda, vilket fick oss på glatt humör, för man behöver se livstecken och förra turen var ju stendöd. Sen rodde vi bort till vårt favoritställe och förutsättningarna var rätt. En massa småfisk plöjde precis under ytan och plötsligt får vi syn på det där som alla sportfiskare vill se; Det smattrar till i vattnet och ser ut som att någon kastat en massa nävar med småsten. Något jagar mörten, förhoppningsvis abborre, modell större. Men bortsett från en hyfsat stor abborre som jagade mitt tackel när jag vevade in (vi hade bra visuell kontakt) så var det öde, så vi började beta av sjön, både med mete och spinn. Timmarna gick och vi hade i princip gett upp hoppet då en gädda (filmklippet nedan) äntligen högg på Fredriks skeddrag.



Ingen ”krokodil” men det är en bra start i ”Skafferiet” och vi fick inviga håven. När som helst kommer det smälla till ordentligt, så håll ut=)

/Thomas

 


Glad påsk:)

 

Brässerat lamm, serverat med smörstekt sparris, country fries och rödvinssky

 

Godkväll och glad påsk på er. Vi börjar med det som Krydderiet ursprungligen handlade om – matlagning. Min kära mor fyllde år för ett litet tag sen så jag passade på att bjuda henne på födelsedagsmiddag. En härligt retro toast med räkor till förrätt (bilden nedan) och lamm till huvudrätt. Hon uppskattade det, precis som min far och även jag själv blev hyfsat nöjd med smakkombinationerna. Annars är det Gi som gäller och det är inte mycket som är fotoaktuellt då.

 

 

Just ja en grillkväll på Ryssberget har vi också hunnit med. Förvisso för kallt för att sitta ute, men grillsäsongen är åtminstone invigd.

 

 

Vegogrillspett med det bästa från Malmö och en potatissallad med äpple och inlagd röd jalapeno. Fiske är ju också något som publiceras här med jämna mellanrum. Årets säsong är inte mycket att tala om. Det är ovanligt mycket snack lite verkstad, tyvärr. Som tur är resonerar en del ungefär som jag; Vi får inte mer gäddor genom att inte ens försöka och vi har ett visst antal veckor på oss då det är fart på insjökrokodilerna. Det gäller att ta vara på dem.

 

På klippet nedanför besöker Markus och jag samma sjö som har bjudit på grova abborrar och gäddor förra året.

 

 

Naturligtvis lyckas vi pricka en dag med riktigt ruttet väder och bortsett från lite kontakt med sjöns invånare den första halvtimmen så var det stendött. Men här är fisket bra så nu är det bara lite tålamod som saknas. Man har ju tyvärr blivit bortskämd i Svartasjön och förväntar sig samma omedelbara action vart man än är. Men på måndag (om allt går som planerat) drar vi dit igen.

 

Så var det påsk igen och ikväll blir det sill och ägg, gravad lax och lite annat smått och gott. Vad skall ni själva äta? Alltid kul o höra. Ha en bra påskhelg så höres vi.

 

 

/Thomas

 

 


RSS 2.0