Äntligen:)


Hälleviken får nu äntligen den hjälp den så länge behövt.

God kväll. Problemen med datorn är tillfälligt lösta. Jag skall bespara er om de långa samtalen med telias äckliga premium support för 19:20/min (ja de tar betalt för att hjälpa sina kunder som både har bredband, mobil och digital-tv via dem) utan gå rakt på sak till något som ligger mig varmt om hjärtat; Fisket. Äntligen har folk fattat allvaret i situationen, även om lokaltidningarna försökt censurera larmrapporten och bara (som vanligt) skrivit om torsken och ålen. För er som har missat det så är alltså Hanöbukten sjuk. Fiskarna berättar om hur bestånden krympt med 90% och att vissa arter inte längre existerar. Så ett stormöte är på g med Fiskeriverket, Smhi, Vattenvårdförbundet, yrkesfiskare och Länsstyrelsen.

För fram tills nu har det ju varit vedertagen fakta att sälen ätit upp all fisk, inklusive alla gäddor och abborrar inne i hamnen i Hällevik, som min gode vän Pär ironiskt kommenterade larmrapporten. Om än sent, så tar man tag i det och vi sportfiskare har alltså haft rätt hela tiden. Och ännu gladare blev jag när jag begav mig ner på piren efter jobb för att fiska näbbgädda när jag till min förvåning ser en stor solgädda på utsidan på piren på mycket grunt vatten.

Det är inte något som sker dagligen i Hällevik, 2011. Jag filmade den och lämnade den sedan i fred och begav mig sedan ut till pirspetsen. Fick omdelbart kontakt med Grönbenan och på tredje kastet smäller det till ordentligt. Jag tror först att det är en gädda, men ser en silverfärgad blixt under ytan och ett moln av fjäll - en öring. Adrenalinet pumpar! Jag har aldrig under hela mitt liv lyckats fånga ädelfisk i Östersjön, bara regnbåge i betaldammar och bäcköring och röding i Storlien. Den kämpar. Jag också. Jag biter mig i underläppen när jag skall lyfta upp den. Det är högt och jag har naturligtvis inte med håven. Öringen slår i räcket och åker tillbaka med ett plask. Den är fortfarande kvar.


Jag lyfter igen och när den landar på piren slänger jag mig ner, håller fast den och skriker av glädje. Äntligen! Två ungdomar som varit ute i viken ror in till hamnen. De är lika förvånade som jag. Förvisso ingen imponerande storlek, men en öring från piren är inte något man är med om dagligen.

 

Jag ser det här som en milstolpe i fiskekarriären, jämförbar med gäddan på 9,5kg jag tog som grabb, dagen innan vi slutade 6:an och sommarlovet skulle börja.

Imorgon blir det en heldag vid Svartasjön, där gäddorna en så länge visat svalt intresse, men med fyra spön, mete med mört, spinnfiske med wobbler och skeddrag så bör det bli resultat:)


Ha en fortsatt trevlig kväll.


 /Thomas


Datorstrulet

Datorn är fortfarande paj, men om allt nu går som planerat kan jag uppdatera imorgon. Kameran är full med en massa spännande och för att vara idag - ganska ovanliga saker, så håll ut.

/Thomas

Datorstrul

Hej hej. Det är strul med datorn, så jag kan tyvärr inte uppdatera just nu. Men hoppas att problemet kan vara fixat till nästa vecka.

Hade så länge.

/Thomas

RSS 2.0