Allt är som det ska vara..tyvärr



Det var inte så längesedan temperaturen kröp ner till minus 15 grader och vädret verkade hålla i sig. Undertecknad var exalterad och siade om en barndomsliknande vinter, där man för första gången på en massa år skulle kunna åka skridskor på havet. Jag är naiv. Det är jag medveten om. Den visionen töade bort och nu är det precis som det brukar vara den här tiden av året i södra delen av landet. Grått, disigt, regn och stormiga nätter.


I brist på annat kan man iaf njuta av lite grillad halloumi med en spännande kaprisdressing. Av någon idiotisk anledning fick jag för mig att jag inte gillar halloumi, trots att jag njöt av den flera gånger i Grekland, sommaren 02. Har jag ännu en gång blandat ihop den med den alltid så smaklösa mozzarellan som ingen fantasifull olivoljedrypande och basilikaklädd reklamsnutt i världen kan få mig att ändra uppfattning om? Kanske det.


En snabb genomgång av mitt kryddförråd visade ett kraftigt överskott av kanel och saffran. Saffranen kommer att användas till en skaldjurshistoria, men kanelen blir lite knepigare. Vi får väl se vad som händer.  Sitter du på nåt förslag så shoot.


/Thomas


Bland köttbullar och grön pepparrot...



Årets första inlägg visar en julkryddad kycklingpaté, som serverades med rökta hasselnötter, pepparrotscrème, vörtkrutonger samt tranbär. Julkryddad? Jo, jag skulle publicera det nu i julas, men av olika anledningar så blev det inte så. Samma sak gäller bilden här nedanför.



Ett besök hos min fiskekollega och tillika vän Johan resulterade i ett par senap och sesamgriljerade revben komplett med sås på skyn och brysselkål.



Och sist men inte minst julens köttbullar. De ljusa är de traditionella (även om de lärde tvistar om hur sådana skall kryddas) och de gula är de i vissas ögon - kontroversiella saffransköttbullarna.


Wasabisillen saknas det tyvärr bild på, men för den intresserade kanske jag gör en ny omgång till påsk.


Nu är det äntligen ett nytt år och för en gångs skull så är vintern här på besök. Min resa uppåt landet bjöd inte bara på trevligt sällskap men även snö och kyla. Lite bitter var jag när jag satte mig på tåget hemåt igår då jag var helt säker på att det som vanligt skulle vara storm, regn, snöblandat regn här i söder. Men si där hade jag hur fel som helst och jag trivs:)


Har lite att stå i nu de närmaste dagarna så bloggandet kommer att gå trögt nu den första tiden, men som så många gånger förr, får du helt enkelt hålla utkik.


Och god fortsättning på er. Hoppas det nya året blir bra för oss alla.


/Thomas


RSS 2.0