Vinter, var hälsad:)

Saffi och jag på vinterpromenad, februari 2009

 

 

Efter ett par trista dygn med hård vind och ösregn så hade jag mer eller mindre gett upp hoppet. Men nu snöar det äntligen. Media gör sitt bästa för att trissa upp stämningen och sänder som vanligt ”live” längs landets vägar. Och det är lätt att bli förvirrad. SMHI går ut på med klass-varningar och uppmanar folk att låta bilen stå hemma. Samtidigt minns man hur det var i vintras. I efterhand inser jag att jag kom lindrigt undan i förhållande till hundratals resenärer. En snabb koll på ”trafikstörningar” hos SJ och Trafikverket skvallrar om en hel del banarbeten, signalfel och självfallet – störningar på grund av vädret. Inte så konstigt att majoriteten väljer bilen framför kraftiga förseningar (om man ens kommer fram) samt utebliven resegaranti ala force majeure (läs mer än 1dm snö). Och ja, trots trafikkaos så väljer jag vintern. Det blir ljusare ute och en snöklädd omgivning ger en stämning som spöar höstrusket alla gånger.

 

 

Om man skulle ta och summera bloggpausen. Har jobbat mest hela tiden och det har blivit tidiga kvällar. I princip varje helg har spenderats i Malmö. Något fiske har det knappast blivit tal om. Det har ju regnat typ hela tiden och när vädret väl varit mer tilltalande försvinner solen bakom trädtopparna så pass tidigt att det inte varit någon mening att t ex dra till Svartasjön. Jag har även passat på att vaccinera mig mot influensan. Jag har varken tid eller råd att bli liggande och med tanke på att jag dagligen använder mig av vår dåliga lokaltrafik tillsammans med skolelever i blandade åldrar så kändes det som en smart sak. Förövrigt så skissar jag på lite rolig julmat och det kommer både bli exotiskt varvat med råvaror som kanske mer hör hemma i Emil i Lönnebergas värld. Tips och idéer är självklart välkommet. Ha en bra dag

 

/Thomas


Paus

Jakt efter höstgädda...



Goddagens. Hoppas allt är bra med er i höstrusket. Jag är nu inne på min tredje jobbvecka, kom hem för en halvtimme sen o har precis gjort mina första betalningar via internetbanken. Kalla mig bakåtsträvare, men jag gillar personlig kontakt plus att jag inte riktigt litar på säkerheten med elektroniska överföringar. Men som min sits är just nu så är internetbanken ett nödvändigt ont. Men nog om det. Jag börjar komma i form på min arbetsplats och få rutin på det hela. Vi kör dagens samt pasta som alternativ och salladsbuffé. Sen finns det alltid hamburgare, korv med bröd och potatismos för den som hellre vill ha det. Visst suckar man när mobilen börjar tuta 05:30 och vill ligga kvar men när man väl är på plats går tiden otroligt snabbt.

 

Det är skönt att vara igång igen och att lite kosing rullar in på kontot. Krydderiet kommer ta semester ett tag, för jag är för trött om kvällarna för att göra något seriöst vid spisen och när tiden väl finns så kommer jag antingen fiska eller dra ner till Malmö för att umgås med dem man inte träffar så mycket sen jag drog från Limhamnen. Och Krydderiet skall ju först och främst handla om matlagning och inte vardagliga betraktelser, så det är som det är just nu. Jag samlar nya krafter till jul och semestern då det lär bli exotiska inslag på julbordet=)

 

Hade bra så länge.

 

/Thomas


RSS 2.0