Så blev det.

 

 

Midsommaraftonen blev i sin helhet helt ok. Har skrivit det innan, men Krydderiet handlade ursprungligen om mat så vi börjar där. När man väl är överens om vem som gör vad alt att den som av valfritt skäl inte vill bidra, kompenserar de övriga för deras utgifter och köksstök, så kan knytkalas bli riktigt trevliga.

 

 

Vi inledde dagen med en klassisk sillunch med obligatoriska tillbehör och det kan aldrig slå fel. Matjessill kan man i princip inte får för mycket av. Mitt bidrag var en vegetarisk avokadotårta (bilden) med färskost, pepparrot, gräslök och så klart avokado. Den blev förvisso god, men flera ansåg att den klarat mer pepparrot samt att det behövdes en kontrast till den krämiga konsistensen. I efterhand hade hackad gul lök gett både tugg och sting mot den annars snälla fyllningen, men jag var rädd att jag dragit i för mycket pepparrot. Självfallet hade jag gärna haft i matjessill, men då är den inte vegetarisk, men det är en annan historia. Måltiden avslutades med, jordgubbar, hallon, glass och vispad grädde.

 

Därefter blev det kubb och ett växlande väder. Regnstänk varvades med solsken. Det kunde ha varit värre. Dagen innan var riktigt otrevlig. Många timmar senare tändes äntligen grillen. Nu bjöds det på kycklingspett, signerade Sanna, Grönsaksspett ala Krydderiet, ciabatta och salsa från Jenny.

 

Att grilla i mörker utan belysning är problematiskt. Det är svårt att avgöra när krubbet är klart och för det andra går det inte och ta bilder värda att visa upp i sin helhet så ni får nöja er med den förminskade. Gott var det, även om det kändes lite väl sent för en så bastant måltid. Resterande timmar ägnades åt biljard, musik och trevliga samtal. Och när vi väl bröt upp så kunde man glatt konstatera att midsommar 2011 varken regnade eller kluddades bort.

 

Just ja! Imorgon (15 juli) så är det Kulturdag i Hällevik. Jag tillhör den generation som fått se "gubbarna" dra upp garn från förr i sina kubbar, flätade ålakupor inne i kåsarna. Det lär knappast bli så i år, men ryktet säger att det kommer skjutas sälar ute i viken;)

 

Ha en bra kväll.

 

/Thomas

 

 

 


RSS 2.0