Oktoberfiske:)

Tänkte pröva något nytt och publicera två filmklipp från dagens fisketur i vår favoritsjö. Vi var ganska säkra på att det här skulle bli en lyckad dag, för redan när vi kom dit så såg vi vettskrämd småfisk som i panik tycktes fly från något som jagade dem vid ytan. Det tog inte många minuter innan det small till och jag hinner precis (vi snackar alltså om sekunder) landa en fin gädda på 3,8kg, innan jag i ögonvrån ser hur det vakar precis där Johan har sin gäddfluga. Nu är det hans tur som filmklippet nedan visar.

Roligt höra o hur uppspelta vi blir och alla som sportfiskar förstår känslorna. Tyvärr slutade det inte så bra för Johan den här gången, men det blir fler chanser.



En stund senare var det dags igen för min del. Gäddan kämpade emot på ett vis som gjorde att vi båda trodde det var en riktig bjässe. Det dröjde flera minuter innan den ens började närma sig bryggan och ytterligare några innan vi fick visuell kontakt och det var väl inte direkt nåt monster. Den fick återgå till det fria efter lite fotografering.

Sen blev det vindstilla och huggsexan dog ut och efter ytterligare någon timmes fiske bestämde vi oss för att det fick räcka för idag. Att flugfiska efter gädda kanske är något ändå:) Jag tänker pröva det så fort tillfälle ges:)

/Thomas






Chase the light..


Godafton. Det har varit ett par hektiska, men roliga dagar. Positiv feedback och lite extra klirr i kassan gör att man snabbt glömmer irritationen över att man får resa land och rike runt för att få tag i färsk sill och jordärtskockor eller att man nojar sig för att slutresultatet inte blir tillräckligt bra. Men så är kockyrket, antar jag.  Man gör det av en anledning:)

 

Nog om det. Jag behöver miljöombyte och rör mig ner till Malmö de kommande dagarna. Har saker på g där med och så har jag ju kollat på en massa bilder på fisket vid ”brofästet”, bryggorna vid Sibbarp och alla vänner och bekanta som jag saknar sjukt mycket. Malmö har blivit en del av mitt liv och jag är inte beredd att släppa taget ännu. Hade bra så länge.

 

/Thomas


Buffé


Laxen, en av våra finare matfiskar.

Då var det klart för idag. Temat på buffén är svenskt så jag har kört ansjovissnurror, tunnbrödssnittar med kallrökt lax, färskost och pepparrot. Gubblåda, laxbiffar, timjan och honungsbakade kycklingklubbor, potatissallad, marinerade brytbönor, citronsås mm. Är riktigt nöjd med resultatet och känner att så här skall matlagning vara:)

/Thomas

Då kör vi!

Imorgon drar jag igång. Skall handla över dagen och börja förbereda buffén som kommer serveras på torsdag kväll. Har vi tur lyckas vi klämma in en fisketur på fredagen innan det är dags för kvällspasset. På lördagen serverar jag sillmackor nere på sjömuseumet i Hällevik innan jag börjar preppa lördagskvällens finmiddag på Nakterhuset. Det här skall bli riktigt nice:)


/Thomas

Chase the light

 


Att flytta ifrån Limhamnen var ju bestämt sedan innan, men ändå. Jag är helt ärlig när jag skriver att det suger att vara där jag är just nu, men det ser ut som det kommer att bli ändring på det inom en snar framtid. Snön har lagt sig över fjällen, enligt en rapport från päronen som just nu är där och semestrar. Frosten har kommit till Skåne och Skistar har börjat göra reklam på tv inför den kommande säsongen. Vi går nu in i en kallare och mörkare period. Så även jag. Nej men ärligt, så fort jag lämnar den här hålan så kan man fokusera på det som är viktigt. Och under tiden håller jag på och ladda. Vad sägs om krämig jordärtskocksoppa med örtfraiche och västerbottenflarn? Älgfärsbiffar späckade med rökt sidfläsk och enbär, potatisgratäng, trattkantarellsås samt lingonchutney? Är det höst så är det.

 

/Thomas


RSS 2.0