Februarihetta

 

 

Goddagens, kära läsare. Det är helg och man kan stressa ner ett par varv. Det har nu gått en månad sen vi sade farväl till 2010. I skrivande stund är det alldeles för många plusgrader nu och i princip all snö har försvunnit. SMHI har dock gett vissa förhoppningar om att Kung Bore inte är helt besegrad och kommer ge alla soldyrkare en sista knäpp på näsan, redan till onsdag. Bloggandet går det sämre med, men det är som det är. Jag har si och så många timmar ledig tid och dessa vill jag förvalta på bästa sätt. Därmed inte sagt att allt ligger på is. Just nu är jag inne i en riktig ”asian flavour-period”. Det mesta andas, koriander, kokosmjölk, färsk ingefära, chili och soja.

 

 

En helg som inte spenderades i Malmö, inleddes med ett trevligt knytkalas som satte ribban för kommande veckor. Malin fixade till fantastiska vårrullar – raw food style, fyllda med krispiga grönsaker, jordnötter och sesamfrön.

 

 

 

Jag kompletterade det hela med heta linsbiffar och en sås på kokosmjölk, curry och ingefära. Till detta hade Sanna gjort en nudelsallad som bröt på ett alldeles utmärkt vis mot hettan. Måltiden avslutades med en sorbé på hallon och blåbär och en fruktsallad på mango och banan med rostade kokosflingor. Hur trevligt som helst.

 

 

Johan och jag har varit på Svartasjön och letat efter abborre med sämre resultat, men bara grejen att man två år i rad kan isfiska är i sig stort och förhoppningsvis kommer det vara så de kommande åren.

 

 

På jobbet flyter allt på. Jag trivs och är nöjd. Veckorna går snabbt precis som kvällarna då man vill göra så mycket som möjligt men varken orkar eller hinner med hälften av planerna. Och det drabbar så klart Krydderiet. Bloggen jag startade för att få jobb. Och just nu känns det lite som den har uppfyllt sitt syfte. Jag lägger inte ner, men det blir glest med uppdateringar då jag just nu prioriterar annat.

 

Så jag passar på att tacka för all support och feedback, i synnerhet ni som jag aldrig träffat men som jag lärt känna genom åren via kommentatorsfältet.

 

Hade bra så länge så hörs vi när gäddleken drar igång.

 

 

/Thomas


RSS 2.0