Inför midsommar...



Godafton. Idag köpte jag äntligen en ny kamera. Drog till El-giganten i Kristianstad och hittade vad jag sökte. Invigde den innan med den här lilla pannacottan på rökt och gravad lax. Allt känns redan mycket bättre. Så pass bra att jag svängde ihop en wasabisill till knytkalaset imorgon.

Förövrigt känns allt bra. Jag jobbar för tredje sommaren i rad nere på Lax & Vin och ser fram emot en bra säsong.


Kryddlandet börjar likna något. Basilika, mynta, timjan och oregano växer så det knakar i det blandade vädret. Som en bonus har pepparroten kommit tillbaka och ploppar upp lite här och där i trädgården.


Havsfisket är nu över men vi har våra sjöar och förlitar oss på dem. Längtar redan till nästa tur.


Tyvärr verkar vädret bli lika instabilt imorgon som det var förra året. För att inte säga, som der alltid är på midsommarafton. Man får göra det bästa av situationen ändå.


Önskar alla läsare ett riktigt trevligt firande imorgon, vart ni än befinner er. Självfallet tar jag med min nya kamera och ser vad man kan dokumentera.


/Thomas


6 juni i ord och bild.


Bergman, Fredrik och Maria njuter av lugnet i Hällevik.


Tyvärr är det alltid svårt att pricka en kväll som passar för alla. Den här gången var Sweden Rock den stora konkurrenten så det saknades både ett o annat bekant ansikte igår. Men kvällen blev lyckad på alla sätt ändå. Vädret var helt ok. Ingen sommarvärme kanske, men tillräckligt för lite altanhäng och så slapp vi regnet.


Josefin och Johan. Det här kan bli en bra kväll!


Tanken var att alla skulle ta med sig något eget o grilla så skulle jag fixa tillbehör, snacks och bubbel. I efterhand känns det som om det var väldigt mycket vitlök inblandat, men det hör till grillsäsongen och är extra bra i dessa fästingtider.


Kotletter och oxfilé...

Potatissalladen lutade åt det tyska hållet. Stod i valet o kvalet, men beslöt mig till slut att skipa kaprisen då jag var rädd att det skulle bli för skarp smak då vinergretten var baserad på ättika. Den uppskattades verkligen för all gick åt.


Jag vet inte hur länge jag stod och skalade vitlöksklyftor. Det skulle både räcka till att göra äppeltatziki och att baka i ugnen. De sistnämnda hamnade i en marinad med, lime, honung, hackad persilja samt olivolja. Ett riktigt bra komplement. Pröva själv:)


Bönpastejen är en klassiker som inte behöver närmare presentation för er som följer Krydderiet. Det blev tyvärr ingen melonsallad för melonen hade sunkat till sig ordentligt i kylen.




För egen del grillades det kycklingklubbor i amerikansk anda. De fick sjuda i coca cola, mycket vitlök, färsk chili och några buljongtärningar. De fick sedan dra i färskriven ingefära, chilisås och... vitlök=)



Av någon anledning så uteblev chilihettan. Vet ej varför. Men det var inget fel på dem och även Josefin som höjde på ögonbrynen när jag berättade om tillagningen blev positivt överraskad. Sen blev det musik, kortspelande och samtalande om allt från Europavalet, FRA, festivaler till fiske och naturligtvis - matlagning.


Tack för en trevlig och givande afton och på återseende.


/Thomas




RSS 2.0