Än så länge


Så är vi mitt in i sommaren. Årets varmaste dag drabbade oss enligt SMHI  igår. Jag ifrågasätter inte den analysen för det var besvärande varmt. Från en sak till en annan. Bloggen har legat i koma de senaste veckorna. Tänk vad fint om den enda anledningen bottnade i det faktum att min kamera råkade ut för en olycka när Josefin fyllde 25, men så är inte fallet. Jag har haft fullt upp med annat. Dels skall jag flytta från lägenheten i Limhamn, samtidigt som jag letat jobb. Att flytta är en sak, men att hitta ett nytt ställe (läs lägenhet), kräver en anställning, vilket proffsmobbande f.d. arbetsgivare gjort sitt bästa för att sabotera. Planerna på att jobba i barndomsbyn tillhör numera historien och jag lägger all fokus på Sveriges tredje största stad. Nåja… Ni fåtal som fortfarande besöker ”krydderiet” förtjänar mer än att höra mitt gnäll, så jag ger en liten genomgång på vad sommaren 2010 har bjudit på i matväg under de tillfällen jag fotat något.

 

Bild 1 visar en helstekt oxfilé, kompletterad med sky från den samme, råstekt bakpotatis med getost & valnötsstomp, rödlöksmarmelad samt dressing provencale.

 

Bild 2 är en hemlagad falafel på röda linser och vita bönor, serverat med sallad och vitlöksdressing.



Bild  3
kan vi kalla en amerikansk kycklingsallad med päron, knaperstekt bacon och bluecheese-dressing.

Resternade bilder är från årets midsommarfirande, som bl a involverade en klassisk sillunch följt av grill med potatissallad och förgyllande tillbehör. Givetvis ställde sköna polare +  gäster upp för bilder:)
















RSS 2.0