Nyårsfirandet i ord och bild
Trevligt sällskap. Musik, god mat och dryck. Årets sista dag firades i Malmö och blev en succé.
Nyårsmenyn 2009
Snittar
Rökt renkött och pepparrotskräm
Lax och äpple
Getostmousse
Hjortkött, färskost och soltorkade tomater
”Stubbar” med brie och lax
Dom Pérignon
-----
Vitlöksscampi
Fläskfilé fylld med mozzarella och parmaskinka
Kryddiga kycklinghjärtan
Cevapici med ajvar och fetaoströra
Potatistortilla
Grillad portabello med örter och parmesan
Ört och vitlöksbröd
Mascarporne med vanilj och lime samt reduktion på svarta vinbär.
-------
God fortsättning. Hoppas ni mår bra och hade en lyckad nyårsafton. Vår nyårsmeny blev som bekant en riktig buffé. Kanske lite väl tilltagen, men är det fest så är det. Tyvärr gjorde det dåliga ljuset i köket i kombination med stress då allt skulle vara klart till en viss tidpunkt att jag inte hann ta så många bilder och flera av dem sög. Men jag kan lova er att det här var en smakupplevelse ut över det vanliga.
Från vänster: Grillad portabello. Potatistortilla. Stubbarna. Ört och vitlöksbröd. Snittar med Getostmousse.
Själv blev helt jag såld på scampin och kycklinghjärtana. Och de sistnämnda verkade vara det mest kontroversiella inslaget på det dukade bordet då det uppstod diskussion om dess vara eller icke vara. Fast vi kan kalla dem för en positiv överraskning då mer eller mindre alla försvann under kvällens gång. Till det hela serverades vitt, rött och diverse ölsorter.
Renkött och pepparrotskräm. Kall rökt lax med äppelröra.
På den mousserande fronten så öppnades kvällen med Dom Pérignon. När klockan väl slår tolv och raketerna lyser upp himlen, så känns det bara som slöseri att med frusna fingertoppar hålla den finaste champagnen i ett plastglas, samtidigt som man fumlar med mobilen, kramar om folk och kollar på raketerna som lyser upp himlen.
Tack för ett jättelyckat avslut på 2009 och på återseende:)
/Thomas
Nice!!!
Vad fint ni verkar haft det=) Min skaldjursmozaik blev kanon. Ok, de olika skaldjuren försvann kanske pga den rökta laxen, men den höll ihop och var ritkigt tjusig på faten=)
Kram!
Glömde fråga vad cevapici är? Är det typ piroger??
OOOOOOOH!!!!!nom nom
Anna> Man skulle väl kunna beskriva det som små kryddstarka järpar, som oftast görs på nöt eller lammfärs.
Och vad schysst att förrätten blev bra:) Du har möjligtvis inga bilder, va?