Nessie i Sölvesborgsviken:)

Sölvesborgsviken är som jag tidigare rapporterat i allra högsta grad levande och har en artrikedom som många andra hotspots endast kan styrka på papper. Nedanför följer ett par fina exempel på vad som finns där ute om man har tid och tålamod.

Sik.

 

Havsöring, 1,5kg

 

Abborre 0,5kg.

 

 

När man felkrokar en gädda kan den minsann kännas som en riktig krokodil. Något nu även Miso fått känna på:)

 

Aborre med gäddyngel i magen. Det är på liv och död under ytan.


Och när ett ekosystem är i bra kondition är det inte bara vi människor som är toppkonsumenter där. Ironiskt nog är det just den här toppkonsumentens vara eller icke vara som debatterats flitigt i tidningar, vid köksbord och på kafferasten. Även här har vissa läsare pekat ut den här gullplutten som boven i dramat för att det kustnära fisket kollapsat.

 

 

Snacka om att vi blev förvånade. Att det sitter säl vid klipporna vid Hanö är en sak och att torsken i yrkesfiskarnas nät blir uppäten, men så här ett par hundra meter från Glassbåten?! Filmklippet har fått blandade reaktioner, vilket fick mig att tveka ifall jag skulle lägga upp det till allmän beskådan.Men här den ialla fall. Och nej, jag vill inte ta bort den även om jag säger det i klippet. I stundens hetta blev man provocerad över att man hade en effektiv konkurrent när man stod och kastade. Men den har lika stor rätt, om inte större att ta för sig. Se den istället som ett sunt tecken på att havet fortfarande lever=)

 

Tack till Miso för fina fiskebilder.

 

Ha en bra helg.

 

/Thomas

 


Kommentarer
Postat av: Jenny

Det blir mer och mer spännande för varje inlägg om era fiskeäventyr:) Synd att ni inte lyckades filma sälen på närmare håll.



Jag har förstått att sälen ses som en fiende längst kusterna, men precis som du skriver har den större rätt än oss människor att leva på havet.



kraam

2011-09-10 @ 19:02:11
Postat av: Thomas

Jenny> Jo det börjar hända saker nu på riktigt med fisket. Tror 2011 blir ett år att minnas. Ja min zoom på kameran lämnar en del att önska. De gånger den var så pass nära att man kunde urskilja dess ögon och ansiktsdrag dök den under ytan innan man han filma den i vilket fall så. Några grabbar var ute i en båt och då var den bara några meter ifrån dem ibland så..synd att man inte var ute i viken så att säga.



Jo du..du skall veta vad folk sagt till mig när jag visat dem filmen..inga vackra ord. Har som tur är inte sett sälen igen sen dess så den klarar väl sig ett tag till får vi hoppas:)



2011-09-12 @ 16:47:32
URL: http://krydderiet.blogg.se/
Postat av: fina milton

Tack för fin läsning och underbara bilder!!!!!!Du har skrivarbegåvning!! Kram Fina

2011-09-12 @ 21:24:47
Postat av: Anonym

inte så konstigt att folk blir sura när sälen förstör för allt och alla. och ni som påstår är värna om ekosystemet borde veta bättre..

2011-09-13 @ 14:42:59
Postat av: Thomas

Fina> jag tar åt mig äran för raderna o filmklippet på sälen men bilderna skall du tacka Miso för=)



Anonym> suck...

2011-09-16 @ 14:07:25
URL: http://krydderiet.blogg.se/
Postat av: Anonym

är det allt ni har och säga till ert försvar? jag suckar tillbaka....

2011-09-21 @ 12:03:38
Postat av: Thomas

Anonym> Försvar? Jag anser inte att det finns något att försvara och än mindre inför någon som både är otrevlig och inte ens skriver under med sitt namn. Om du vill föra en diskussion föreslår jag att du ändrar attityd, för jag tänker inte publicera mer trolleri.

2011-09-23 @ 12:00:46
URL: http://krydderiet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0