24/12

 
 
 
Godkväll.  Årets julbord blev som i de flesta stugor runt om i landet, en salig blandning av nytt och säkra kort. Man försöker ta bort det som känns överflödigt, men på något vis lyckas vissa rätter tränga sig in på bordet ändå. Fast i år blev det inga grisfötter. Men det gjorde inget med tanke på allt annat gott som serverades på Krydderiets julbord, 2012, tidigare idag.

 

Mors löksill

Dijonsenapsill med apelsin

Vitlökssill

Matjessill

Gin och enbärsgravad lax

Kallrökt lax

 

Janssons

 

Julskinka på J.O’s vis

Enrisrökt renhjärta med pepparrot

Paté på kycklinglever med sherry

 

Köttbullar på torskrygg med citron, rosépeppar, örter och purjolök

Köttbullar med enbär, grönpeppar och äpple

Prinskorv

 

Rödkål

Brysselkål

 

Rödbetssallad

Grönsallad

 

Kvibille cheddar

Julost

Grönmögelost från Skärvången

Petit Saint Paulin

 

Knäckebröd

 

St Peter’s Winter Ale

Perlenbacher Premium


Aalborgs Jubileums Akvavit

 

Jag önskar alla en fortsatt fin julhelg och sänder en extra hälsning till er som peppat mig att ta tag i matbloggandet igen och inte bara tjata om fiske. Vi hörs i mellandagarna=) 

 

/Thomas

 


Kommentarer
Postat av: Björn

Hur gick det med dina mer experimentiella rätter som torskbullarna och renhjärtat? Gick det hem hos de övriga eller fick de mest agera spännande utfyllnad?
Mormor och morfar tyckte till och med att långkålen var för exotisk för att prova.

Svar: Det gick bra, men renhjärtat var kanske i rökigaste laget, iaf de yttre skivorna så att säga. Långkål är väl en klassiker som den äldre generationen borde känna igen och uppskatta?
Thomas

2012-12-25 @ 10:55:12
URL: http://vegankrubb.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0