Rotfrukter x 2

Paté på vilt, serverat med ugnsbakad palsternacka och rödbeta

samt Dijonkräm med sardeller och kapris.

 

En paté på älgfärs så mjuk att man skulle kunna bre den på en skiva bröd. Smaksatt med västerbottenost och persilja. De ugnsbakade rotfrukterna är söta i sig så här behövs inga rårörda lingon eller någon gelé, däremot något som kontrast till sötman. Så dijonsenap, crème fraiche, sardeller och kapris är känns så naturligt=)

 

Mousse på rödbeta och blåbär.

 
Frukt i maten? Mat i efterrätten? Här kommer åsikterna garanterat vara blandade och jag tillhör själv kategorin som inte alltid uppskattar alla nya kombinationer. Men rödbeta och blåbär fungerar. Måhända hjälper dess färger till rent mentalt, men rödbetan är som bekant väldigt söt i sig (sötare än blåbär?) och har en len smak som bara förstärks med råsocker och vanilj. Lägg där till blåbär och grädde och du har en ”jordig” mousse som bevisar att rotfrukter och sött är betydligt mer än morotskaka.
 
 
/Thomas
 
 
 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0